torsdag 12. november 2015

TINE-FOTBALLSKOLE



Nye eventyr i Nairobi...


I felleslunsjen vi har her på tomta, dukket det i forrige uke plutselig opp et kjent fjes, (som vi forrige gang så nyttårsaften hjemme hos oss). Plutselig stod Thomas rett foran oss, og hadde med seg kjæresten sin, Marianne - eller så var det kanskje Marianne som hadde med Thomas?

De fortalte at de var her blant annet for å være med å arrangere TINE-Fotballskole i Nairobi for barn som ikke har så mange andre tilbud. Så da fikk vi tilbud om å komme å  være med på det!


Søndag morgen var det god søndagsfrokost kl. 07.30 med havregryn. Så dro vi ned til byen for å være med å synge i kirken, før vi kjørte videre til en fotballbane til andre siden av byen. Nairobi er igrunnen litt større  enn både Flekkefjord og Ogna, så å kjøre litt rundt i en bitteliten del av byen er en hel eksursjon. 


Etter å ha stått i kø ei stund(og på disse veiene blir et felt hver vei til fem felt en vei...), kom vi endelig frem til området vi skulle være i. Vi venta på at en på motorsykkel skulle komme og hente oss, og jammen var det ikke det samme kjente fjeset som hadde fått æren av å hente oss.

Thomas har allerede funnet seg godt til rette

Da vi kom frem var det over 200 barn og voksne som var samla for å delta på TINE- fotballskole. Det var litt av et syn. Halve område var beite for dyrene(dette var det eneste stedet i nærområdet som var fristende nok til å spise på) og resten av banen ble brukt til fotballskolen. Deltakerne fikk hver sin t-skjorte, et næringsrikt middagsmåltid, en energibar og bok og blyant til skolebruk. I tillegg får de med seg helseundervisning og informasjon om HIV/AIDS.


Gjengen øver på å heade

Litt annen standard på målene her...


Ingen problem at det kun er like drakter - halvparten vrenger dem bare!
En ivrig kriger på helt egen bane
Samling og undervisning! 
Banen ble brukt som både fotballbane og beite for esler, geiter, sauer og kyr

Marianne og Thomas

Hva skulle vi gjort uten denne selfiestanga? 

Marianne var her med Sagavoll folkehøgskole for fem år siden, og har siden vært med å starte en organisasjon som heter langpasning til Afrika. Safarilinja Sagavold folkehøgskole var også med denne dagen, og det var kjekt å se hvor flinke alle var til å se barna. Langpasning til Afrika har sitt opphav i Alta, og et resultat av dette er Alta Villige. Et lite område hvor det er bygd opp et felleshus og i tillegg mange små rom på 13 kvadratmeter. Her bor blant annet damefotballlaget OGSY(noen med barn) for å komme seg bort fra slummen. Her får de tilbud om utdanning, mikrofinanslån om de ønsker å starte egne bedrifter, hjelp og omsorg. 
I tillegg holder langpasning til Afrika også på å bygge ny skole og barnehage til barna som bor der og barna i nærområdet. Vi var så heldige at vi fikk omvisning på området og fikk se hvordan det gikk med skoleprosjektet og ikke minst hvor utbyggingen av Finnmark stadium skal finne sted. Her er noen bilder fra Alta Villige. Ønsker du å lese mer om dette, gå inn på: langpasningtilafrika og finn ut mer! 


Her er rommene på 13 kvadratmeter som kvinnene bor i.

Utbygging av Alta Villige Skole og Barnehage
Hønsefar...

Helt tilslutt, en liten film Anders har klart å trylle frem fra dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar