torsdag 28. januar 2016

Julefint besøk!

God jul og godt nyttår! - årets julekort fra hagen










Endelig kommer det litt livstegn fra oss etter en lang ferie og en super start på 2016.
Vi er godt i gang med hverdagen igjen og trives godt med det.  

Vi har hatt en fantastisk juleferie med storfint besøk hjemmefra, og det gjorde at vi også fikk oppleve enda mer av alt det Kenya har å by på. Etter at Anders hadde stått i kø i over to timer for å hente gjestene på flyplassen, kom de seg trygt på plass med et halvt flyttelass til oss, og en hel koffert med julemat, hjemmelagde småkaker(!), brunost og godteri. Det er deilig å være norsk i utlandet altså! 


En trøtt, men gira gjeng
De tre første dagene til Marit og Aksel, var også de tre siste våre på skolen, og vi fikk oppleve en fantastisk førjulstid. Vi fikk være med å synge "christmas carol with candle light" - en julekonsert ute med masse levende lys arrangert av ei internasjonal kirke. Dagen etter var tid for NCS sin store julefest hvor elevene fremførte årets julespill i tillegg til festmat, juletregang og nissebesøk. 
Da siste skoledag var ferdig, satte vi kursen mot Mombasa for å nyte førjulstiden litt ekstra. Vi kjørte først ned til misjonsstasjonen i Voi, og overnattet der før vi fortsatte videre. Det er helt enorme forskjeller både på fattig og rik, veistandard, klima og salgsvarer langs veien. Her er noen små glimt fra turen ned til Voi, hvor SM har en misjonsstasjon som driver mediearbeid. Utrolig spennende å endelig få se hvordan det drives og møte de som bor der på deres hjemmebane. Her er noen glimt fra turen vår  til Mombasa.

En av hundrevis av salgsboder langs veien.

Først nå forstår jeg hvordan så mange omkommer når ferjer forliser...!



Luksus å ha denne utsikten til frokost hver dag!
Soloppgang over det indiske hav

Vel tilbake i Nairobi fikk vi feiret jul med pinnekjøtt, plastikktre, storfint besøk av noen unge jenter som var innom tomta og avslutta julekvelden med bålpanne og sang i naboens hage. Ellers har vi fått lov til å ta besøket i ulike kirker og på småturer rundt om. En av turene gikk ned til downtown av Nairobi. Etter et halvt år var det på tide at Anders fikk vært der. Her er et bilde tatt fra et høyt tårn i sentrum.

Utsikt fra Kenyatta Conference Centerover over Nairobi



SAFARI


Like etter nyttår, reiste vi til Masai Mara for å dra på safari. Det gjorde det ikke så mye at turen ned var litt afrikansk med både omveier, reparasjoner og skranglete bil... Vi fikk en fantastisk opplevelse da vi nådde frem til parken og fikk sett utrolig mange dyr rett ved bilen! Awesome! 






Tusen takk for besøket!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar