onsdag 4. mai 2016

Visumtur til Etipoia



Nye venner!


Jeg vil fortelle litt fra en litt uventa ting som hendte en mandag i februar,  da vi plutselig fant ut at visumet vårt kom til å gå ut dagen etter. Vi hadde fått inntrykk av at det ikke var noe problem og alt kom til å gå i orden ved at vi fikk midlertidig oppholdstillatelse.

Mandag ettermiddag ringer vår kontakt fra immigration office i byen og sier: "Beklager, men dere må forlate landet innen i morgen".
Ja. Så var det å ordne billetter, ordne klart til vikartimer og pakke.
Tirsdag rett etter skolen reiste vi derfor til Etiopia og fikk oppleve både kultur, arbeid, og utrolig kjekke folk!



Hagen utenfor NLM sitt hovedkontor i Addis


                                                      Allerede første dagen ble vi tatt med på omvisning i
                                                      Addis av Trine og Kari.
Begge skulle reise nedover til Hawassa neste dag, så da lurte de på om ikke vi ville bli med ned å se hvordan de bodde. Vi hadde jo ikke rukket å lage noen planer, så vi tok i mot tilbudet.

Torsdags morgen reiste vi ned sammen med en koselig etioper og satt alle tre godt, skvist inn i fremsetene.
Etter om lag fem timer var vi fremme ved NLM retreat, og fikk treffe igjen Mari og Kåre som vi var på utreisekurs med i Oslo før vi reiste ut. De er lærere ved den norske skolen i Hawassa, men under litt andre forhold enn det vi har her i Nairobi.
Skolebygget er en leilighet som er gjort om til klasserom. Skolen har fem elever, fordelt på fire ulike klassetrinn. Det gjør at de må være ekstra fleksible og samarbeide godt på så liten plass!
Elevene stortrivdes på skolen, tross små forhold - og det var kjekt å se!
På kvelden da vi ankom Hawassa, var det bønnemøte, og det var utrolig kjekt å få være med på andre bønnefellesskap rundt om på akkurat samme tid som vi har i Nairobi. Fjellhaug hadde en klasse på besøk som vi fikk bli kjent med, i tillegg fikk vi høre om spennende arbeid som drives på Tabour, hvor de både har bibelskole og skole.

Vi fikk høre noen vitnesbyrd av lokale, blant annet var det en som gikk på bibelskolen som ville bli forkynner. Han visste at Gud var sann, sa han. Foreldrene, - og spesielt faren hadde drevet med heksekunst og tvang han til å gjøre mange ting han ikke ønsket å være med på. Han fortalte at han bad til den onde, og det aldri var godt å være i huset deres, mange uforklarlige ting skjedde. En kveld da familien hadde hatt et stort møte hjemme hos seg, klarte han ikke å sove og en uforklarlig lyd plaget ham. Han ropte på Jesu Kristi navn og frykten og lyden forsvant! Etter dette skjedde det mange store ting. Denne ungen mannen ba om at familien også måtte få se Kristus. Etter at moren ble helbredet noen år etterpå ble flere og flere i familien kristne - og i dag, har alle tatt imot Jesus!
"God is good all the time, all the time God is good!" - som de sier her nede.


I Hawassa hadde Kåre også startet all-idrett den tredje lørdagen i måneden og vi fikk være med på det. Fra å være et miljø på utsiden av tomta hvor barn kastet steiner på bilene og ofte var stygge mot hverandre, kom de nå løpende mot "Kåke" som står i bresjen for dette. Og Kåre tok imot alle og gav dem en god klem, så dem, hørte dem, smilte og lo. Det var stort å se, man kan virkelig komme langt selv uten å snakke samme språk. Vi fikk være med på tur rundt hos de lokale og fikk fort mange nye venner. Vi fikk også besøke noen lokale hjemme og se hvordan de bodde og hvordan "byggeskikken" var i Etiopia.











Vel tilbake i Addis fikk vi være turister en dag før vi reiste hjem igjen til Nairobi.
Og på den tiden vi fikk være i Etiopia rakk vi å bli ganske så glad i den etiopiske maten, alle de blå ladaene og alle gjestfrie menneskene.

Håper ikke dette blir siste gang..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar