lørdag 3. oktober 2015

Roxman potetkaker, hverdag, høstferie og Norgesbesøk






Finfint fredagsbesøk!
Hei hå!
Nå er det lørdags morgen... Og vi har fått høstferie! Fantastisk deilig. Spesielt når vi våkna opp og visste at det var ferske potetkaker fra Roxman til frokost! Sent i går kveld kom nemlig en stor delegasjon fra Norge ned for å reise videre til Kiabakari i Tanzania, hvor de skal være med å drive dugnad på bibelskolen i noen uker! Det syns vi bare er så stilig gjort. De bruker masse av ferien sin for å være med å bidra med det de kan, og skal gjøre litt av hvert. Blant annet skal de ordne elektrisitet, male, holde sykurs og mye mer. Masse lykke til! :D

I den forbindelse var vi så heldige å få besøk hjem til oss av Kjetil, Thomas, Morten og Tønes. Det var veldig koselig! og selv etter et halvt døgn med reising holdt de koken til sene kvelden, før de måtte opp klokken halv seks i dag tidlig.

I tillegg var ekteparet Engedal så greie at de tok med en liten norgespakke til oss, så når besøket gikk, åpnet vi posen, og der lå det: Roxman potetkaker, en fin gave fra dem, garn til nye strikkeprosjekter, sjokolade, brunost og det som var det aller koseligste: brev fra nieser og nevøer! Jeg kjente at jeg ble helt rørt. Det tror jeg egentlig begge ble.
I sånne situasjoner føles det jammen langt hjemmefra og ikke kunne gi familien skikkelig gode klemmer.



Brevene vi fikk... <3
"Livarpol er bæst, eg savnar dåke"



























Selv om det føles litt langt borte har vi det jo veldig kjekt, og har på en måte fått en litt ekstra stor familie i de som bor her.
Etter kirken på søndag hadde vi for eksempel kirkekaffe sammen med Torgeir og Line og familien.







Lørdag var vi på grøtbesøk sammen med noen kjekke unger mens foreldrene var i bryllup, og Sara hadde lagd kjempegod grøt fra bunnen og inviterte til stort besøk! Imponerende!

Lørdagsgrøt


Her går Anders over fotball/volleyballbanen. Se de fine BLÅ trærne! 
Nye venner


I Tillegg får vi mye tid til være med på sosiale ting, søndag og onsdag er det volleyball/fotball, damene trener med instruktør fra youtube, og jeg har begynt å spille litt tennis med Line.
" Anners, Aaaaners!, - kan du sprette oss?" Flere ganger om dagen kommer det unger innom for å spørre om ikke Anders kan sprette dem på trampolina.

"Sprett oss da, Anders!"
Hver uke har vi bibelgrupper og bønnemøte, og forrige uke hadde vi bønnemøte for alle på hele tomta, og jeg tror vi var over førti stykker sammenpressa på verandaen vår. Det er veldig kjekt å få ha en så fin fellesskapsfølelse med andre som bor her.

I dag skal vi ha en "ikke-planlagt dag". Sola skinner, vi ligger ute og steiker og nyter litt av den fine hagen vår. Kanskje skal vi unne oss å gå ned til bassenget en tur i dag. De sier at vi burde nyte de varme dagene nå før regntiden kommer...


                               
                                                                           


På mandag starter vi med to ukers Swahili-kurs! Det gleder vi oss masse til og er veldig spente på. Hadde det bare gått an å sende lukta av treet/busken til høyre i bilde til dere,  kunne jeg kanskje blitt enda mer lykkelig. ;)

Ha ei fin helg alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar