onsdag 21. oktober 2015

Tur til Tanzania!

Utsikten fra stasjonen i Arusha

Denne helga fikk Anders og meg det ærefulle oppdraget med å hente bil i Tanzania til den nyankomne familien Nordbø, som skal bruke bilen til sine oppgaver i Tanzania.

Gjestehuset
Vi busset nedover lørdags morgen fra Nairobi mot Tanzania. Og selv om Anders kun hadde fått 2 måneder oppholdstilatelse i Kenya(og dermed var "ulovlig" innvandrer), kom vi tilslutt frem til byen Arusha.
Her i Arusha har Scripture Mission en misjonsstasjon i utkanten av byen. Den ligger ved foten av Mount Meru, en sovende vulkan, som ligger over 4000 m.o.h. Vi fikk sove på gjestehuset på tomta og koste oss der. Tomta var helt nydelig!
De første dagene var vi mye sammen med den gjestfrie familien Gihlemoen.

Khans Barbeque

De gjorde oss kjent i byen og første kvelden tok de oss med på en stilig restaurant ved navn
Khans barbeque! Det stilige med denne er at på dagtid er fortauskanten et bilverksted, men klokken seks hver kveld, rulles to griller og flere bord ut langs fortauskanten. Maten smakte fortreffelig! 






baby-dikkedikk
På søndag fikk vi være med i kirken som de går i. Det var veldig fint å være med på. Videre gikk turen til en lodge hvor barna fikk kose seg med basseng - og Anders og meg passa fint inn...
Her var det bittesmå "dikkedikker" som gikk fritt rundt. Til vanlig er disse svært vanskelig å se, fordi de både er skye og veldig raske. Se så søt!







I Arusha har NCS (Norwegian Community School) en elev som går i første klasse. Hun har eget klasserom, og endelig fikk jeg også se hvordan hun hadde det når hun ikke er i Nairobi. Her har vi det slik at en reiselærer kommer noen uker om gangen. Elever som bor utenfor Nairobi får også undervisning av foreldre, samt at de i noen uker hvert skoleår kommer til skolen for å være sammen med de andre barna. Det er veldig spennende å få lov til å være med på.
  
Jacaranda-trærne i full blomst






Tur til Maji moto 






I Kenya var det Heroes´ day 20. oktober, og offentlig fridag, så derfor hadde også vi på NCS langhelg. Det feiret vi med å reise en spennende tur ut av Arusha for å finne Maji moto (varmt vann), en varm kilde som springer opp et sted vi selv var spente på hvor lå.

Vi startet tidlig på morgenen med fullpakka sekk
og store forventninger. Det eneste vi mangla var kart. Så derfor måtte vi rulle ned vinduet ganske ofte for å prøve å kommunisere på swanglish.
Det resulterte i at vi fikk tok en "short cut", som vi senere fant ut var om lag en time lengre kjøring enn det vi hadde trengt. Uansett- det var en opplevelse, og stakkars de som vi kjørte forbi. De forsvant i sandstøv i minutter etter at vi hadde passert. Vi kom virkelig inn i masaii-land med tradisjonelle hytter og hus, massevis av kuer, esler, sauer og geiter  midt i "veien" og folk i tradisjonelle klesdrakter fargerike klesdrakter. 
Vi var veldig heldige som fikk lov til å låne en god bil, som taklet en litt uforutsigbar vei.




Etter en god time, stoppet vi for en haikende masaii. Vi spurte om han ville sitte på, og det ville han.
På en fantastisk måte fikk vi kommunisert med våre få swahili-ord, og fant ut at han het Bartolomeus og hadde seks barn.  Bartolomeus la ut om løst og fast som vi ikke skjønte så mye av, men det var kjekt selskap i bilen. Etter om lag 20 - 30 min. i et ganske tørt område sier han plutselig: "Majo mota hapa!"- og gliser stort. Plutselig åpnet det seg en liten oase foran oss. Vannet var helt krystallklart med palmegrener hengende ned rundt hele vannkilden. Et skikkelig paradis! Når det i tillegg var perfekt badetemperatur, var vi ikke vanskelige å be...













Mount Meru waterfall

Etter at vi tilbake til Arusha, gikk vi på tur et lite stykke opp ved fjellet Mount Meru. Her skulle det være et fint fossefall, og jammen var det flott natur rundt. Utrolig frodig og spennende å se! Her er noen få bilder fra turen til fossen!















Det obligatoriske turbildet!




Om få dager skal det være valg i Tanzania. Vær med å be om at alt må gå fredelig for seg og at det må bli et demokratisk riktig valg.
Her er noen små glimt fra et fantastisk land!








- Marie & Anders -

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar